Obama vrea homosexuali în armată

Preşedintele american, Barack Obama s-a angajat să abroge legea care le permite homosexualilor să facă parte din forţele armate numai cu condiţia de a-şi ascunde orientarea sexuală. "Vreau să pun capăt legii «don't ask, don't tell»; acesta este angajamentul meu faţă de voi", a declarat Obama, într-un discurs susţinut în faţa a 3.000 de militanţi pentru cauza gay.



Totuşi, el nu a precizat nici un termen pentru abrogarea legii din 1993, care le interzice militarilor gay să îşi dezvăluie orientarea sexuală, în caz contrar riscând excluderea din forţele armate, relatează AFP, citată de Mediafax. De la intrarea în vigoare a legii, mai mult de 12.000 de militari americani au fost excluşi din armată în baza acesteia.

Obama a extins şi pentru partenerii de acelaşi sex unele dintre avantajele federale acordate funcţionarilor publici, însă militanţii pentru cauza gay exercită în continuare presiuni pentru abrogarea legii privind forţele armate.

Joe Solmonese, preşedintele Campaniei pentru drepturile omului - principala organizaţie de apărare a drepturilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) - a subliniat "marea nerăbdare" a militanţilor, care urmează să participe astăzi la un Marş naţional pentru egalitate organizat la Washington.

sursa: www.jurnalul.ro

Pinguini gay care vor să devină taţi

Un cuplu de pinguini gay de la parcul Polar Land din orasul chinez Harbin incearca sa fure oua de la pasarile heterosexuale pentru a deveni tati. Cei doi pinguini au inceput prin a fura ouale altor pinguini inlocuindu-le cu pietre pentru a nu se observa lipsa, informeaza agentia chineza de presa Xinhua.

Din nefericire, insa, cei doi pinguini au fost izgoniti din grup de suratele lor care au observat inselatoria. Ingrijitorii parcului au decis sa separe perechea de pinguini masculi in varsta de trei ani de restul grupului pentru a evita perturbarea celorlalti pinguini in perioada incubatiei.

Pinguinii gay au simtit impulsul natural de a deveni tati, in ciuda orientarii lor sexuale, a explicat un ingrijitor de la Polar Land. „Nu este discriminare. Am fost nevoiti sa ii separam pentru ca, altfel, intregul grup ar fi fost tulburat in perioada incubatiei”, a mai spus ingrijitorul.

Exista numeroase exemple de homosexualitate in lumea animalelor, insa pinguinii gay au atras atentia in mod special. Ingrijitorii unei gradini zologice din Germania au infuriat teribil grupurile gay prin incercarea lor de a imperechea un cuplu de pinguini gay masculi cu doua femele aduse din Suedia. Insa planul a fost abandonat dupa ce masculii au refuzat oferta. In 2002, un cuplu de pinguini gay de la o gradina zoologica din New York, care au trait impreuna timp de 8 ani, au fost dati afara cand ingrijitorii au observat ca ambii erau masculi.

sursa: www.green-report.ro