Homosexualii rusi, atacati cu oua si anul acesta

Homosexualii rusi au manifestat, duminică, pe străzile Moscovei, pentru al treilea an consecutiv în semn de protest fată de homofobia din tară. Comunitatea gay a încălcat astfel o interdictie primită din partea autoritătilor, care le cerea să nu organizeze demonstratii de stradă.

La fel ca anul trecut, mitingul nu a decurs fără incidente. Un grup de contramanifestanti a iesit, în acelasi timp, pe străzi si i-a atacat pe homosexuali cu pietre, ouă si rosii. Acestia scandau lozinci dure la adresa cuplurilor gay precum "Perversilor, locul vostru este în iad" si "De ce această perversiune în tara noastră ortodoxă?".

Populatia homofoba a incercat să-i agreseze pe homosexuali, însă au fost împiedicati de fortele de ordine. Nu mai putin de 13 persoane au ajuns în arestul politiei. Potrivit presei internationale, situatia a înregistrat o usoară îmbunătătire fată de precedentele două tentative de "Gay Pride" de la Moscova, care s-au soldat cu lovirea participantilor, fără ca politia să intervină.

Militantii gay au cerut demisia primarului din Moscova, Iuri Lujkov, pe care l-au numit "cel mai mare homofob din tară".

sursa angelicus.beanangel.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu