Irlanda de Nord: pe numele unui parlamentar homofob a fost depusa o cerere la politie


Membrul Parlamentului Irlandei de Nord dar si sotia prim-ministrului al acestui stat, care se afla sub jurisdictia Marii Britanii, Iris Robinson, a devenit un exemplu vadit al homofobiei. Ea si-a permis de cateva ori sa faca public declaratii homofobe, ceea ce nu este admisibil intr-o societate civilizata si a starnit critici dure din partea gay-activistilor.

Andrew Muir, unul din acesti activisti, a depus o cerere la politie. Motivul acestei cereri au fost comentariile pe care Robinson le-a publicat in ziarul "Belfast Telegraph", in care ea, declara ca "nu-si poate imagina nimic mai ingrozitor, decat agresiunea sexuala asupra minorilor, care este in egala masura comparabila cu un act homosexual". Deasemeni Robinson a mai adaugat ca "nici una nici alta, nu poate fi admisibil".

In cererea adresata politiei, Andrew Muir, a indicat ca Robinson a incalcat articolul 9 al codului civil din 1987, unde este indicat ca este inadmisibila folosirea amenintarilor, ofenselor sau cuvintelor murdare care contine in sine pericol potential societatii.

Ingrijorarea Muir este ca "d-na Robinson face o paralela periculoasa punand pe acelas cantar homosexualitatea si actele violente impotriva copiilor. Libertatea la exprimare este importanta, dar oamenii trebuie sa respecte drepturiloe omului dar sa nu le foloseasca in detrimentulacestor drepturi. Eu ma simt umilit deoarece am fost comparat cu un pedofil".
In Republica Moldova, astfel de declaratii homofobe au fost facute de speackerul Parlamentului, Marian Lupu, in cadrul unei reuniuni studentesti de la Balti si de la tribuna parlamentara, vicespeakerul Parlamentului si liderul fractiunii crestin-democrate, Iurie Rosca, a citit un discurs ce adreseaza direct ofense grave comunitatii LGBT din Moldova. Insa pana in prezent nimeni nu a adresat o cere la politie, deorece nu este nici un temei legal de a-i atrage la raspundere.

Janosh

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu