Obama vrea homosexuali în armată

Preşedintele american, Barack Obama s-a angajat să abroge legea care le permite homosexualilor să facă parte din forţele armate numai cu condiţia de a-şi ascunde orientarea sexuală. "Vreau să pun capăt legii «don't ask, don't tell»; acesta este angajamentul meu faţă de voi", a declarat Obama, într-un discurs susţinut în faţa a 3.000 de militanţi pentru cauza gay.



Totuşi, el nu a precizat nici un termen pentru abrogarea legii din 1993, care le interzice militarilor gay să îşi dezvăluie orientarea sexuală, în caz contrar riscând excluderea din forţele armate, relatează AFP, citată de Mediafax. De la intrarea în vigoare a legii, mai mult de 12.000 de militari americani au fost excluşi din armată în baza acesteia.

Obama a extins şi pentru partenerii de acelaşi sex unele dintre avantajele federale acordate funcţionarilor publici, însă militanţii pentru cauza gay exercită în continuare presiuni pentru abrogarea legii privind forţele armate.

Joe Solmonese, preşedintele Campaniei pentru drepturile omului - principala organizaţie de apărare a drepturilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) - a subliniat "marea nerăbdare" a militanţilor, care urmează să participe astăzi la un Marş naţional pentru egalitate organizat la Washington.

sursa: www.jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu