Şcoli gay în Chicago. Homofobi în şcolile noastre

Şeful sistemului educaţional din Chicago a decis înfiinţarea unei şcoli pentru homosexuali, pentru a opri persecutarea şi discriminarea acestora şi pentru a evita situaţiile în care astfel de tineri dezvoltă depresii sau renunţă la educaţie.


Liceul pentru Justiţie Socială va primi elevi homosexuali şi heterosexuali, dar va crea o atmosferă prietenoasă pentru minorităţile sexuale, potrivit oficialilor din domeniul educaţional din Chicago, informează de The Telegraph.


Bill Greaves, ofiţer pe problemele lesbianielor, gay-lor, bisexualilor şi transexualilor, a spus că scopul şcolii este de “a se asigura că aceşti oameni nu vor fi invizibili în istorie”. El a adăugat că este important ca figurile homosexuale din istorie să fie promovate, pentru a le da tinerilor modele pozitive, de succes.


Propunerea a fost sprijinită de majoritatea celor 50 de rezidenţi ai oraşului care au participat la o întâlnire publică despre educaţia în oraş. Aceasta va fi votată pe 22 octombrie, la întrunirea comitetului de educaţie din Chicago. În cazul în care se va aproba înfiinţarea şcolii, aceasta va fi deschisă cel mai probabil în 2010 şi va instrui 600 de elevi. O şcoală asemănătoare s-a deschis în Wisconsin şi are 125 de elevi.


“Vrem să creem opţiuni pentru minorităţi care au fost, în mod tradiţional, slab asistate. Dacă privim studiile naţionale, există o rată mare de abandon şcolar în rândul elevilor homosexuali. Cred că există o nişă şi trebuie să o umplem”, a spus Arne Duncan, preşedintele Şcolilor Publice din Chicago, cu trimitere la "mediafax".


Dacă ar fi să facem o paralelă cu ceea ce se întâmplă în Chişinău. Minorităţilor sexuale numai că nu li se acordă o atmosferă calmă pentru studii, mai rău, potrivit asociaţiei "Pro-familia", aşa numitul "doctor" Paul Cameron îşi va susţine discursul său homofob în instituţiile de învăţământ liceal şi cel universitar. Astfel ridicând nivelul homofobiei printre tineri.


Amintesc că în perioada 18-27 octombrie anul curent, la Chişinău se află în vizită presupusul "doctor" Paul Cameron. Acesta a venit în Moldova să discute despre situaţia demogrefică din ţara noastră.


Luni fiind întâlnit fastuos de către preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Drepturile Omului, domnul Ştefan Secăreanu. Care de asemeni mai este şi vicepreşedintele Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD).


Pe cel din urmă deloc nu l-a deranjat mesajul homofob cu care a venit Cameron şi nici faptul că acesta este discreditat de întreaga lume ştiinţifică din SUA, Canada şi UE, mai mult, i s-a retras şi licenţa de doctor în 1995.


Această vizită face parte dintr-un şir de acţiuni întreprinse de coaliţia "Pro-familia", susţinuţi politic de PPCD şi alţi actori politici.


Janosh

3 comentarii:

  1. copii homosexuali??? se presupune ca vor merge si copii in clasa I-a acolo? de unde sa stie un copil ca este homosexual? sau va trebui sa-si puna intrebarea inainte de a merge la scoala?
    pe de alta parte, scoala este prima institutie sociala prin care trecem. nu luam de acolo numai cunostinte teoretice. ne invatam sa traim printre straini, departe de parinti. o scoala pentru gay, i-ar izola pe copii de problemele cu care s-ar confrunta intr-o scoala obisnuita, dar nu si de cele din viata adulta, care vor fi cu atat mai greu de infruntat.
    trebuie sa se caute metode de a exclude persecutarea si discriminarea homosexualilor, sau de a lupta impotriva lor, dar nu posibilitatea de a le evita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Consider ca este un risc, si anume cel de segregare a acestor copii! Sunt de acord ca trebuie de luptat cu prejudecatile din societate, insa, in cazul tinerilor, mai ales al adolescentilor, cred ca s-ar simti mai comod si mai confortabil din punct de vedere psihologic.
    La virsta lor, este important sa reuseasca la studii si sa-si concentreze eforturile spre scoala, decit sa se confrunte cu efectele discriminarii: timiditatea, lipsa increderii de sine, sinuciderile, etc. Cine stie, dupa scoala, poate ca se vor simti membri egali in societate si vor putea confrunta situatiile din viata mult mai confident?!

    RăspundețiȘtergere
  3. E important de mentionat pentru cei care au urmarit pe ansamblu modalitatea de evolutie a comunitatilor gay de pe un mal si celalalt al Atlanticului. E clar ca se vede clar in partea americana o politica de autosegregare de la gay village la gay whatever. Eu prefer sistemul european de integrare activa in societate. Cred ca s-ar potrivi mult mai bine. O scoala gay nu ar face decat sa dovedeasca intr-un fel ca gay-i au alte nevoi, alte capacitati si in fine ceva mult diferit. as prefera o modalitate de integrare mai activa... daca as avea de ales.

    RăspundețiȘtergere