Chişinău, 20 octombrie 2008
Comunicat de presă

„Decât în SUA codaş, mai bine în Moldova fruntaş”

Între 18-27 octombrie a.c. la Chişinău cu o vizită de lucru se află pretinsul doctor1 în Sociologie şi Psihologie, Paul Cameron. În cadrul vizitei sale la Chişinău programul său va consta în exclusivitate în discursuri axate pe aşa zisele efecte negative ale homosexualităţii asupra societăţii şi necesitatea scoaterii acesteia în afara legii. În acest sens pretinsul savant Paul Cameron are în plan să apară în organizaţii religioase din ţară, mijloacele media cu acoperire naţională, organizaţii non-guvernamentale, inclusiv în câteva dintre instituţiile de învăţământ superior din Moldova.

American de origine, Paul Cameron este cunoscut drept unul dintre luptătorii înveteraţi împotriva drepturilor civile ale LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transgenderi)(2). În discursul său „savant” Paul Cameron va apela la asemenea dimensiuni ca cea spirituală sau politică, invocînd pericole şi ameninţări. Drept argument Paul Cameron foloseşte aşa numitele sale cercetări, care au fost discreditate în lumea de ştiinţă din SUA şi Canada datorită mai multor deficienţe ale metodei de cercetare, distorsionării de date şi uz de fals.

La Chişinău Paul Cameron a venit la invitaţia unei asociaţii religioase numită „Sfânta Treime” (www.moldovacrestina.net)(3). Această asociţie este una vocal oponentă proiectului de Lege nediscriminare din R. Moldova, şi se pronunţă pentru excluderea criteriului de orientare sexuală din acest proiect de lege. După cum se vede, în încercarea lor de a influenţa opinia publică din Moldova în defavoarea acestui proiect de lege, promotorii moralităţii n-au fost prea scrupuloşi în alegerea mijloacelor. Tot ei au fost unii dintre organizatorii acţiunilor de protest din 11 mai a.c., când în mod violent a fost împiedicată desfăşurarea paşnică a marşului întru susţinerea proiectului de lege nediscriminare.

(1)Paul Cameron a fost exclus din Asociaţia Psihologilor Americani (1983) din motiv de încălcare a eticii profesionale, de asemenea din Asociaţia Psihologilor din Nebraska (1984). Mai târziu fost exclus din Asociaţia Sociologilor Americani (1986) şi Asociaţia Psihologilor Canadieni (1996), a fost condamnat de Asociaţia Psihologilor de Est în aprilie 2007 pentru uz de fals.

Licenţa domnului doctor Paul Cameron este inactivă din 1995 până la momentul actual.

(2)În articolul său “Gays in Nazi Germany” Paul Cameron se face cunoscut ca simpatizant al naziştilor, datorită tratamentului pe care aceştia îl aplicau homosexualilor: taberele de concentrare, muncă silnică şi camerele cu gaze, lucruri practicate de regimul fascist.

(3)Paul Cameron, recunoscut promotor al valorilor moral-creştine tradiţionale, este de asemenea autorul tratatului „Sexual gradualism”, care conţine recomandări practice de comportament sexual pentru adolescenţi şi tineri ne căsătoriţi ca următoarele: pipăitul şi explorarea organelor genitale şi a sânilor, stimularea manuală, sexul oral, până la culminare, cu excepţia actului sexual propriu zis.

“Queer Moldova”, grupul de presă LGBT din Moldova.
www.queer-mrom.blogspot.com
qmoldova@gmail.com

Pentru o informaţie mai amplă:
www.anticameron.blogspot.com (blog cu linkuri)

Un comentariu:

  1. Decit se aruncau bani in vint pentru actiunile homofobe ale acestui ins periculos, mai bine se investea in educatia pentru drepturile omului in scoli - sa stie tinerii ca este dreptul lor sa fie asa cum sunt!

    Ma gindesc daca MET a acceptat o asa interventie abuziva al psihologului care nu poseda nici o licenta pentru predarea in scoli...

    RăspundețiȘtergere