Regatul Unit: Homosexualii şi lesbienele au şanse de a se căsători religios

Lynne Featherstone, ministrul pentru egalitatea între oameni din Marea Britanie, va depune un proiect de lege care să le permită homosexualilor şi lesbienelor să se căsătorească religios. În respectivul proiect se stipulează faptul că în timpul respectivelor ceremonii să se cânte imnuri religioase şi să fie citite pasaje din Biblie. Evident, ceremoniile ar trebui să fie conduse de preoţi sau persoane cu autoritate religioasă.

Iniţiatorii legii se aşteaptă ca reacţia liderilor creştini să fie una extrem de violentă, mai cu seamă că mai marii din Biserica Angliei au declarat în repetate rânduri că nu sunt de acord cu acest demers. Mai mult, Papa Benedict a spus răspicat că "mariajul între persone de acelaşi sex este cel mai perfid şi periculos lucru pentru care ar putea fi cerută aprobarea Bisericii, un adevărat afront adus bunului simţ".

În schimb, o serie de religii, cum ar fi quaker, religia unitariană sau iudaismul liberal, susţin proiectul înaintat de Featherstone, iar liderii acestora au declarat că vor accepta uniunile religioase între persoane de acelaşi sex.

Momentan în Marea Britanie între persoanele de acelaşi sex sunt legale perteneriatele civile care nu includ niciun fel de ceremonie religioasă.

Partenerii legali au, însă, aceleaşi drepturi ca şi cuplurile heterosexuale căsătorite. Iniţiatorii legii au declarat că intenţia lor nu este de a convinge vreo religie de a accepta acest fel de uniune.

Deocamdată nu se ştie când va fi aprobată legea, deşi aceasta se bucură de un număr mare de susţinători în Parlament, şi nici dacă noua formă de parteneriat între homosexuali va primi aprobarea de a se numi tot "căsătorie". David Cameron, premierul Regatului Unit, a declarat în timpul unui interviu că actuala formă de parteneriat civil este una dintre cele mai mari injustiţii care se fac în Anglia fiind o dovadă clară de dezechilibru al drepturilor.

În Marea Britanie, trăiesc momentan 26.000 de cupluri de homosexuli şi lesbiene care sunt "uniţi" de parteneriatele civile.

tabu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu