Batai si arestari la prima parada gay din Sofia

Peste 80 de militanti extremisti au fost arestati de politia din Sofia sâmbata, în timp ce încercau sa împiedice desfasurarea paradei gay, prima de acest gen din Bulgaria, relateaza AFP.
Militantii au agresat cele circa 100 de persoane participante la manifestatie si escortate de un numar similar de politisti pe unul dintre bulevardele centrale ale capitalei bulgare.

Printre cei arestati se afla si Boian Rasate, liderul partidului nationalist Uniunea Nationala, care a cerut o „rezistenta deschisa" fata de acest mars. Homosexualii se confrunta cu o ostilitate larg raspândita în Bulgaria, unde premierul Sergehi Stanisev a declarat ca „accepta persoanele cu orientari sexuale diferite", dar „nu aproba revendicarea acestei orientari". De asemenea, evenimentul a fost denuntat de liderii ortodocsi si cei musulmani. Zeci de mii de persoane din toata lumea au participat in acest weekend la traditionala Gay Pride.

La Paris si la Berlin, homosexualii nu au avut parte de incidente. In capitala franceza, la marsul deschis cu o pancarta pe care se putea citi „Pentru o scoala fara discriminare", a participat si primarul socialist al capitalei franceze, Bertrand Delanoe.
---
sursa: e-revista Angelicuss

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu