Este sau nu orientarea sexuala dobandita genetic?

Barbatii gay detin un creier similar femeilor biologice. Acest factum a reprezentat punctul de start al cercetarilor vizand stabilirea daca homosexualitatea este genetica sau dobandita.

Incursiune in cerebrala constructie: ecografia creierului unui barbat heterosexual (HeM), al unei femei heterosexuale (HeW), al unui barbat gay (HoM) si al unei lesbiene (HoW). Daca ne uitam in istoria medicala, s-au emis si publicat nesfarsite disertatii, lucrari si studii vizand similitudinile, dar, mai ales, diferentele intre creierul masculin si cel feminin, respectiv influenta acestor diferente asupra comportamentalului, mentalitatii si modului de a relationa comunicativ, afectional si emotional. Apeland la instrumentarul contemporan, cercetatorii suedezi au initiat un studiu de comparatie scanata a structurilor si functiilor cerebrale specifice barbatilor, respectiv femeilor heterosexuale si homosexuale.

Structura cerebrala asimetrica

Prima etapa a acestui studiu a constat in masurarea volumului si descrierea geografica a creierului, apeland la scanarea magnetica - la cercetare prezentandu-se 90 de subiecti. Dintre acesti voluntari raportul fiind de 20, respectiv 25 barbati si femei heterosexuali, respectiv homosexuali. In urma analizarii s-a relevat faptul ca barbatii straight poseda un creier asimetric conturat, cu dezvoltare preponderenta in emisfera dreapta. Aceeasi specificitate au descoperit-o cercetatorii si in cazul lesbienelor. In mod stupefiant, barbatii gay aveau o dezvoltare simetrica a constructiei cerebrale, identica cu cea a femeilor bilogice.

Urmatorul pas al cercetarilor s-a focalizat pe scanarile PET (tomografii pe baza de emisii positronice), ce scoteau in evidenta viteza de sangvinizare a diverselor centre vitale din cerebel. Scopul efectiv al acestei analize reprezentand conexiunile sangvinice dezvoltate intre diversele zone vitale cerebrale si secretia amygdalei - sursa neurologica a frustrarilor, angoaselor, anxietatilor, sentimentelor de teama si depresie, de melancolie si tentative suicidale.
Concluziile cercetarilor: Amygdala femeilor heterosexuale si a barbatilor gay era predominant castrata si strangularizata de capilare, respectiv vase intens sangvinizate - fapt ce explica predispozitia acestora spre stari nostalgice atitudini, tristete, izolare si atentate sinucigase. De aici izvorul specific auto-distrugerii si caderilor depresive la femei si gay.

Tot in urma acestui studiu s-a relevat predispozitia femeilor spre depresii, barbatii gasind alte surse de refulare: sex accidental, alcool, auto-flagelare... Tot in aceasta categorie a depresivilor nativi se numara si barbatii gay, mult mai predispusi la stari de melancolie, introspectie si meditatie, comparativ cu animalicul instinctiv al barbatilor heterosexuali.

Din contra, in cazul barbatilor straight si a lesbienelor, aceasta entitate (Amygdala) se bucura de o totala libertate de manifestare, fara "constrangeri" sangvinice - fapt ce demonstreaza tendinta lor de agresiune, de posesiune si dominare (inclusiv prin violenta).

Ce inseamna homosexualitate innascuta?

Studiile mai sus prezentate au relevat diferentele majore existente intre cerebelul heterosexualilor si cel al homosexualilor, intre arhitectura si activitatea specific-generata de aceasta constructie a creierului, respectiv de influentele generate de comportamentul si dezideratele sexuale ale celor in cauza. Cu toate acestea, cercetatorii suedezi nu au reusit sa demonstreze plen daca atractia homosexuala este, pe bune, un ceva dat sau ub ceva dobandit.

In ciuda acestor dihotomice abordari, echipa de la Stockholm este convinsa ca orientarea sexuala este genetic stabilita, inca din primele saptamani in care fetusul primeste si percepe mesajele din exterior - indiferent de orientarea sexuala a celor care au contribuit la procearea lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu