Cu cine votează gay-ii şi lesbienele?

Săptămâna trecută pe pagina www.gay.md am citit un articol destul de interesant, dar şi alarmant în acelaş timp. Preşedintele asociaţiei "GenderDoc-M" cheamă cu text aproape deschis gay-ii şi lesbienele să voteze un partid politic lansat în cursa electorala din acest an.

"Nu ştiu care va fi atitudinea colegilor mei din Centrul de informaţii „GenderDoc-M”. Vor vota ei pentru echipa lui Dumitru Braghiş, n-aş putea spune. Dar că în Moldova a apărut un om politic care are o gândire europeană o declar cu deplină convingere. N-aş putea să nu-mi expun şi convingerea că din acest moment PSDM minimum va avea un vot în plus." subscrie Alexei Marcicov, preşedintele asociaţiei "GenderDoc-M".

Acest articol apare după ce toată presa de la Chişinău a trîmbiţat despre afirmaţiile liderului Partidului Social Democrat din Moldova, Dumitru Brghiş, care ar părea destul de tolerant faţă de minorităţile sexuale.

"...Ne bucură faptul că ne susţin toţi cetăţenii, inclusiv şi acei care astăzi reprezintă anumite minorităţi, nu contează de care – religioase, sexuale sau naţionale. De aceea intenţionăm şi în continuare să lucrăm pentru a obţine susţinerea poporului din Republica Moldova şi nu vom căuta de ce culoare e părul, ochii oamenilor sau ce calităţi personale au." (Dumitru Braghiş, liderul PSDM)

O declaraţie plauzibilă pe care întradevăr nu o poţi nega, însă mai este şi altă parte a monedei. Să nu uităm că în primul rând sîntem cetăţenii Statului Republica Moldova şi trebuie să apărăm cu demnitate independenţa şi integritatea acestui stat.

Atunci cind alegem un partid sau altul este necesar să urmărim programul fiecărui candidat per ansamblu şi nicicum nu putem sa ne limităm la un singur aspect. Căci astăzi dînd în "concesiune" teritoriul din partea stângă a Nistrului, mâine ne putem trezi fără "Curcubeul peste Nistru" şi mă refer la altă declaraţie oficială a PSDM:

"Teritoriul transnistrean, patrimoniul aflat în regiunea din stânga Nistrului, infrastructura, sînt transmise de către Moldova în concesiune (arendă) Federaţiei Ruse pe o perioadă de 30 de ani în schimbul a 3 miliarde de euro".

Deci pe 5 aprilie trebuie să facem alegerea cea mai bună, să votăm corect pentru viitorul ţării noastre şi să ne dăm seama bine cu cine votăm!

Janosh

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu