In acest an fara actiuni publice

Între 7 şi 9 mai, anul curent, va avea loc ediţia a VIII-a a festivalului diversităţii "Curcubeul peste Nistru" 2009. Chiar daca mai devreme în programul activităţilor din cadrul evenimentului era inclusă o nouă acţiune în susţinerea legii pentru combaterea discriminării, membrii bordului Centrului de informaţii „GenderDoc-M”, organizatorii acestui eveniment, au hotărât să amîne manifestarea pentru altă zi.

"Recunoaştem că nicidecum nu dorim repetarea evenimentelor de pe 11 mai 2008. Situaţia însă e de aşa natură că nu putem spera la ceva mai bun" se spune în declaraţie. Printre cauzele acestei amânări ar fi evenimentele petrecute la Chişinău în perioada 6-8 aprilie anul curent şi situaţia unei crize politice declanşate la moment în republică.

"Se creează impresia că elita politică a Moldovei se află într-o stare de şoc. Noua putere legislativă, căreia am vrut să-i atragem atenţia la problemele noastre şi la legea antidiscriminare, încă nu a fost formată. Multe neclarităţi sunt şi cu puterea executivă. Referitor la autorităţile municipale, ele tot nu ne-au miluit, mai degrabă cu o insistenţă fanatică punându-ne interdicţii la demersurile noastre de organizare a acţiunilor publice" se mai spune in comunicat.

Însă o acţiune publică pentru susţinerea proiectului de lege de combatere a discriminării ar fi posibilă pe 10 decembrie "când comunitatea mondială marchează Ziua mondială a drepturilor omului" se mai precizează în declaraţie.

Janosh

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu