Cod penal impotriva homosexualilor

In Burundi a fost promulgat un nou cod penal. Acesta prevede sanctiuni penale cu privatiune de libertate de la 3 luni pana la 2 ani pentru relatiile homosexuale. Potrivit AFP, secretarul de stat pentru Drepturile Omului din Franta, Rama Yade, a condamnat aceste actiuni printr-un comunicat de presa.

"Daca el contine anumite clauze ce tin de respectarea Drepturilor Omului pe care eu le salut, acestea sunt abolirea pedepsei capitale si eforturile de a reduce violentele asupra femeiei, atunci imi expim ingrijorarea ca noul cod introduce sanctiuni penale impotriva relatiilor intre persoane de acelas sex. Acest lucru contravine declaratiilor internationale pentru care a contrasemnat Burundi" a declarat D-na Yade in comunicat.

Human Rights Watch si alte 62 de asociatii pentru drepturile Omului, printre care se numara si Amnesty International, au condamnat deja acest Cod care a fost promulgat pe 22 aprilie anul curent de catre Parlamentul din Burundi. Autoritatile acestui stat au confirmat aparitia acestui Cod, insa tema nu a fost supusa unei dezbateri publice pana in prezent.

Janosh, sursa AFP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu