Parlamentul Lituaniei vrea sa se imbogateasca pe seama gaylor

Dupa o criza indelungata care predomina in Lituania, legislatorii acestei tari membre a UE, au hotarit sa umple bugetul pe seama gaylor lituanieni. La 12 noiembrie 2010, deputatii lituanieni au aprobat în primă lectură un amendament la articolul 214 din Codul Administrativ Lituanian prin care "promovarea publică a relaţiilor homosexuale se pedepseste cu o amendă de la 2.000 la 10.000 de litas", ceea ce ar fi de la 580 pana la 2900 de in euro.

Potrivit unui comunicat Amnesty International, "această iniţiativă legislativă este vădit discriminatorie şi ar restrânge în mod ilegal dreptul la libertatea de exprimare a minoritatilor sexuale, şi încalcă obligațiunile Lituaniei fata de dreptul international".

Promotorul acestui proiect de lege este Petras Gražulis, deja bine cunoscut pentru viziunile sale homofobe şi o puternică opoziţie fata de "Baltic Pride", care a avut loc pe 8 mai, la Vilnius. Acesta motiveaza că unul dintre obiectivele acestui amendament este de a preveni astfel de evenimente pe teritoriul tarii sale.

Janosh

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu