Cupluri homosexuale în Ucraina

În Ucraina vor fi legalizate cuplurile homosexuale, acesta fiind unul din scopurile care fac parte din strategia statului vecin de a intra în rândul ţărilor civilizate. Despre aceasta, din anumite surse, Iuşcenco a discutat cu omologul său George Bush în cadrul întrevederilor care au avut loc la Bucureşti.

Potrivit secretariatului prezidenţial al Ucrainei, Victor Iuşcenco, a spus că această legalizare a căsătoriilor pentru cuplurile gay va fi o apropiere de normele şi standardele democrtice recunoscute la nivel internaţional. "Homofobia - este un fenomen ruşinos, care reprzintă o societate totalitară. Ucraina - este o ţară democrată şi dreptul de a crea un cuplu trebuie să fie răspândit asupra tutror cetăţenilor ei" - aceste cuvinte fiind citate de către acelaş secretariat prezidenţial al Ucrainei dintr-un discurs al preşedintelui Iuşcenco.

Decretul este aşteptat spre 1 iulie. Dacă va fi o hotărâre în acest sens, Ucraina va fi prima ţară din spaţiu post svietic, dar şi din europa de est în general, care va adopta un asemenea act legislativ.

O informaţie oficială despre inţiativele preşedintelui Ucrainean încă nu a parvenit.

sursa: http://news.mail.ru/

2 comentarii: