„Subiecte delicate” şi oameni curajoşi.

Au fost făcute totalurile concursului pentru jurnaliştii care au abordat pe parcursul unui an problemele comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgenderi) din Moldova.

Centrul de informaţii „GenderDoc-M”, a înmânat premii jurnaliştilor care pe parcursul activităţii sale au publicat sau pus în evidenţă problemele şi dificultăţile cu care se confruntă comunitatea LGBT.

„GenderDoc-M” organizează seminare pentru colaboratorii mijloacelor mass-media, conferinţe de presă, alocă burse pentru reprezentanţii mass-media care doresc să informeze societatea civilă despre fenomenul homosexualităţii şi ce reprezintă acesta.

Conform totalurilor anului 2007, primul premiu pentru jurnaliştii de televiziune a fost înmânat Olesei Bolboceanu (postul de televiziune PRO-TV). Al doilea premiu care a revenit jurnaliştilor de televiziune a fost înmânat reporterului canalului CTC-Moldova, Mircea Marko. Unicul premiu pentru jurnaliştii radio i-a revenit Ecaterinei Locoman (Postul de radio „Europa Liberă”) pentru o serie de materiale referitor la problema discriminării membrilor comunităţii LGBT.

Premiul întâi pentru jurnalişti publicaţiilor mass-media i s-a oferit corespondentului revistei „Public” Dmitrii Terehov pentru articolul cu provocatorul titlu „Prin urmare, voi fi gay”. Al doilea premiu a fost înmânat Svetlanei Burlac pentru o publicaţie în gazeta „Noul cuvânt rusesc”, iar al treilea – unui întreg colegiu redacţional. Laureatul concursului a devenit săptămânalul din Bender „Novaia gazeta” pentru elucidarea sistematică pe paginile sale a problemelor de care se ocupă Centrul de informaţii „GenderDoc-M” şi recent fondată în Transnistria un centru similar celui din Chişinău – „Gender-Ost”.

Concursul anual al jurnaliştilor este organizat în cadrul proiectului „Campania informativă despre diversitatea sexuală”, finanţată de Comitetul suedez „Helsinki” şi Agenţia suedeză de dezvoltare internaţională.

Acest concurs va avea continuitate şi în anul 2008.

sursa http://www.gay.md/

Un comentariu:

  1. imi este interesant ce reportaje a facut Bolbocean ca a meritat acest premiu?

    RăspundețiȘtergere