Campanie anti-gay la Chişinău

Mai multe asociaţii creştine, susţinuţi şi de Mitropolitul Chişinăului şi a întregii Moldove, Vladimir, dau start unei campanii informaţionale împotriva gay-lor şi lesbienelor din Moldova. Potrivit lor această campanie va consta în informarea societăţii civile "despre riscurile pe care le aduce homosexualismul".

În comunicatul său Asociaţia Studenţilor Creştini-Ortodocşi din Moldova (ASCOM) cer mai multor structuri de stat un şir de solicitări: "către Parlamentul RM, de a nu accepta spre discuţii iniţiative de modificare a legislaţiei, care ar fovoriza homosexualismului. Către Ministerul Justiţiei de a refuza înregistrarea ONG-lui GendeDoc-M în RM". Către Primăria Municiuplui Chişinău, de a refuza organizaţiei GendeDoc-M, eliberarea autorizaţiei pentru manifestaţii în capitală. Către Ministerul Afacerilor Interne şi Procuratura Generală a RM. de a efectua cercetări penale asupra cazurilor de homosexualism şi lesbianism cu implicarea minorilor, determinarea şi constrângerea lor în acţiuni cu caracter sexual".

Aceste solicitări bazându-se pe un şir de acuze aduse GendeDoc-M printre care se enumeră "propagarea perversiunilor sexuale în rândul tinerilor, răspândirea HIV/SIDA", de altfel asociază homosexualii cu pedofilii şi utilizatorii de droguri.

Cercetările efectuate de către Centrul de Sănătate Publică arată un număr ne semnificativ de infectare cu HIV în comunitatea LGBT. Oficial numărul acestora nu depăşeşte 20 de persoane în raport cu circa 4000 de persoane în întreaga republică.

Alexei Marcicov preşedintele GenderDoc-M, a precizat că organizaţia pe care o conduce activeză legal pe teritoriul Republicii Moldova şi respectă legislaţia existentă, fiind înregistrată pe 8 mai 1998 la Ministerul Justiţiei. Deasemeni informează că organizaţia sa nu presupune activităţi sexuale în care ar fi implicaţi minori, mai mult, membri ai organizaţiei pot deveni doar persoane care au depăşit majoratul, adică 18 ani.

Mai mulţi jurişti şi organizaţii apărătoare a drepturilor omului, disconsideră acţiunile asociaţiilor sus numite şi susţin că "este imposibilă încercarea lor de a scoate în afara legii GenderDoc-M".

Janosh

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu