O acţiune publică legală pentru minorităţile sexuale din Moldova

După 7 ani de dezbateri şi mai multe refuzuri din partea administraţiei municipale de a autoriza o acţiune paşnică a comunităţii gay la Chişinău, pe 11 mai, anul curent, GenderDoc-M va avea această posibilitate.

Deschiderii festivalului din acest an este însoţită de mai multe atacuri asupra sediului Asociaţiei GenderDoc-M."Recent cineva a aruncat cu pietre in Centrul nostru, a spart geamurile. Iar pe data de 2 mai alte persoane au incercat sa provoace o explozie. Femeia de serviciu a depistat o sticla cu benzina de gura careia atirna un fitil" a declarat preşedintele asociaţiei Alexei Marcicov.

Deasemeni reprezentanţi ai trei organizaţii neguvernamentale acuză gayii de agresivitate şi blamare a valorilor moral-spirituale.

Reprezentantul Federaţiei naţionale de taekwondo, Sergiu Filat, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că homosexualii discriminează drepturile şi libertăţile cetăţenilor R. Moldova prin „activităţile obraznice” pe care le desfăşoară, distrugând familia şi valorile vieţi omeneşti.

"Relaţiile homosexualilor sunt un păcat care afectează gândirea umană, iar promovarea publică a homosexualităţii reprezintă un pericol pentru mentalitatea societăţii", a opinat reprezentantul asociaţiei obşteşti „Engleza pentru viaţa nouă”, Natalia Boicu.

De aceeaşi părere este şi vicepreşedintele Fundaţiei pentru caritate şi binefacere a persoanelor cu handicap din R. Moldova, Sergiu Rudcovschi. În opinia celor trei, organizaţia Gender Doc-M discriminează familia, nu respectă legea R. Moldova, distrugând valorile creştine ale societăţii moldoveneşti.

Manifestaţia va avea loc pe Piaţa Marii Adunări Naţionale în cadrul celui de-al VII-lea festival a comunităţii lgbt din Moldova "Curcubeul peste Nistru 2008". Acţiunea are drept scop susţinerea legii antidiscriminatorii pentru Republica Moldova şi se va desfăşura sub genericul "Toţi egali-toţi diferiţi". La ea va participa peste cinzeci de persoane, printre care vor fi şi invitaţide peste hotare.

Janosh

2 comentarii:

  1. Interesant!
    Ma bucur ca si la voi, incet incet se misca ceva.
    Noi, in Italia, despre drepturile homosexualilor suntem in coada Europei..
    Inca nu avem nici-una forma de legalizare cuplurilor de baieti sau femeie.Intre tarile Europeane de West suntem unicii!!

    RăspundețiȘtergere
  2. pai pana la urma nici in Moldova nu este o legalizare a cuplurilor gay! poate se va reusi ceva cu legea antidiscriminatorie!

    RăspundețiȘtergere