Nu violenţei

După anunţarea acţiunii publice de către comunitatea LGBT din Moldova, mai multe asociatţii neguvernamentale şi religioase de la Chişinău au declarat intenţia să facă un antiprotest celui organizat de gay.

În cadrul talk-showlui "Epicentru" de la "eutv" (6 mai 2008), Sergiu Filat, reprezentant al Federaţiei naţionale de taekwondo a lăsat să se înţeleagă că dacă va fi necesar se va recurge şi la metode mai represive faţă de participanţii la mintingul de susţinere a legii antidiscriminatorii.

Deasemenea, Cezar Salahor într-o intervenţie telefonică, a aceleeaş emisiuni, a dat citirii unui comunicat al Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Republica Moldova (ASCOR). Prin acest comunicat chemând "organele responsabile pentru menţinerea ordinii publice în municipiul Chişinău în vederea împiedicării unor acţiuni care sfidează morala publică".

Nicolae Macovei, şeful Direcţiei generale de poliţie şi ordine publică a Ministerului Afacerilor Interne, a susţinut într-o discuţie faptul că "fiecare este în drept să se manifeste în măsura legii. Poliţia va asigura ordinea publică aşa cum prevede legea şi nu va permite să se ajungă la confruntări directe între gay şi cei care vor protesta împotriva lor de cealaltă parte".

Janosh

Un comentariu: